سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تحلیل

نظر

پت و مت که نام اصلی آن از پات و مات شطرنج گرفته شده انیمیشنی می‌باشد که با استفاده از تکنیک تصویری لحظه‌ای (حرکت-توقف) در کشور چک ساخته‌شده‌است. این انیمیشن دارای دو شخصیت به نام‌های پت و مت می‌باشد که توسط Lubomír Beneš و Vladimír Jiránek ساخته شده‌است.

این انیمیشن دو کاراکتر را نمایش می‌دهد که دچار مشکلات به وجودآمده توسط خود می‌شوند و سعی در تصحیح اشتباهات با استفاده از تمامی وسایل ممکن و غیرممکن و خرده‌ریزهای اطراف خود، می‌کنند! که در نتیجه، مـشــکــلات جـدیـدی به وجود می‌آید! در نهایت، هر دو اقدام به حل مشکل با روشهایی عجیب و غریب می‌کنند. در این پویا نمایی کلیه ابزار و لوازم فنی که معمولاً برای انجام کارهای فنی و تاسیساتی لازم می‌شود از قبیل چکش ، مته ، انواع پیچ و مهره ، گیره کار ، مقیاس اندازه گیری و غیره در اندازه‌ای کوچک و با دقت زیاد ساخته شده و توسط شخصیت‌های انیمیشن مورد استفاده قرار می‌گیرند. پت و مت با اعتماد به نفس بالا و البته مهارت زیاد در کار با این ابزار فنی ، کاملاً بی پروا به تخریب آنچه موجود است می‌پردازند و البته نتیجه کار هم کاملاً از قبل قابل پیش بینی استوااااای. نکته ی قابل تأمل این مجموعه جایی است که علاوه بر خنده‌دار بودن نمایش، دیدگاهی خوش بینانه ، نسبت به زندگی را ارائه می‌دهد. این دو شخصیت رویایی هرگز با به وجود آمدن مشکلات جدید، دلسرد نمی‌شوند وسعی در حل مشکل با روشهای تـخــیـُلی! و نامتعارف، دارند... این مجموعه همین‌طور به‌خاطر موسیقی زیبایش که توسط پیتر اسکومال ساخته‌شده‌است، خاطره‌انگیز می‌باشد.

در تربیت کودکان، براحتی میتوان از این انیمیشن بهره برداری کرد.
لقمان حکیم سخن بسیار زیبایی دارد که می توان از آن دکترین در آورده و نامش را دکترین لقمان حکیم گذاشت.(قصد داشتم نام این تحلیل را دکترین لقمان حکیم بگذارم، ولی احساس کردم با این نامگذاری جذابیت تحلیل را بالا می برد!) و آن سخن این است:
لقمان را گفتند: ادب از که آموختی ؟ گفت : از بی ادبان! که هرچه از بی ادبان در نظرم زشت و ناپسند آمد از انجام دادن آن پرهیز کردم.


پس براحتی می توان با این انیمیشن به کودک یاد داد که این دست تصمیم گیری ها،(که فکر می کنم حدود بیست عمل خطا را در عرض هشت دقیقه آقای Lubomír Beneš به تصویر کشیده است!) اشتباه بوده و نبایستی این ایده ها را عملی کرد. با توجه به اینکه در عین تصویری بودن، زبانی طنز و خنده دار دارد، البته قابل فهم روان برای کودکان می باشد.